Sočni mafini škrata Bisera

Sestavine za 12 mafinov
250 g gladke bele moke tip 500
120 g masla
70 g sladkorja
2 zavojčka vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo (lahko tudi navadnega)
300 g kisle smetane
1 jajce
1/2 zavojčka pecilnega praška (cca. 6 g)
200 g malin (svežih ali zamrznjenih; lahko tudi drugo sadje, čokoladne kapljice)

Najprej v kozici na štedilniku stopimo maslo in ga pustimo ob strani. V manjši skledi
skupaj zmešamo: moko in pecilni prašek. Vklopimo električno pečico in temperaturo
nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica).
V skledi penasto vmešamo jajce, sladkor in vaniljev sladkor. Stepamo pri najvišji
hitrosti tako dolgo (nekaj minutk), da zmes naraste in dobimo kremno teksturo.
Dodamo kislo smetano in stopljeno maslo in na hitro premešamo, samo toliko, da
združimo sestavine. Nato postopoma, med stalnim mešanjem dodajamo moko s
pecilnim praškom. Moko dobro vmešamo v maso, da dobimo zmes brez grudic.
Sedaj vmešamo še maline. Če boste uporabili zamrznjene, uporabite zamrznjene in
jih pred uporabo ne odtalite. Maline vmešamo ročno. Pekač za mafine obložimo s
papirnatimi modelčki in s pomočjo žlice napolnimo modelčke. V vsak modelček
damo zvrhano žlico (ali 1-2 žlici) mase za rahle mafine z malinami.
Ko smo napolnili vse modelčke, mafine potisnemo v pečico in jih pečemo 25-30
minut v vnaprej ogreti pečici (170 °C, ventilacija).
Pečene mafine pustimo, da se ohladijo, nato pa jih že lahko postrežemo.

Namesto sadja dodamo koščke čokolade, del moke nadomestimo s kakavom in že
uživamo v odličnih čokoladnih mafinih. Recept za sočne mafine, ki ponuja toliko
možnosti, kolikor nam jih ponuja naša domišljija. Posebnost teh mafinov je tudi v
kisli smetani, ki se skriva v testu. Skratka, odlični in sočni mafini, kar kličejo po tem,
da jih spečete tudi sami.

Povzeto po: https://oblizniprste.si/slastne-sladice/rahli-in-socni-mafini-z￾malinami/

Share This