Najljubše palačinke škrata Bisera

Sestavine za najljubše palačinke za 4 osebe:
2 jajci
1 jušna žlica olja
1 zvrhana čajna žlička soli
14 jušnih žlic gladke moke
okoli 450 ml mleka

V posodo damo obe jajci. Jajci zmešamo z električnim mešalnikom ali metlico za
stepanje. Dodamo sol in olje ter še malo premešamo. Nato dodamo 7 jušnih žlic
moke in okrog 200 do 250 ml mleka. Premešamo.
Potem dodamo še 7 jušnih žlic moke in še 200 do 250 ml mleka. Premešamo, da
dobimo gladko zmes brez grudic. V ponvi močno segrejemo olje, in sicer na visokem
ognju, da se bo zmes lepo prijela ponve. Ko je olje vroče, nanj dodamo eno zajemalko
zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo-zlato barvo. Nato jo obrnemo.
Pazimo, da se palačinka ne prepeče. Mora dobiti barvo, a obenem ostati prožna in
mehka.
Na enak način spečemo še preostale palačinke, dokler ne porabimo mase.
Ko so palačinke pečene, jih potrosimo z mletimi orehi, ki smo jim dodali malo cimeta
in sladkorja po okusu in vrečičo vanilijinega sladkorja. Potrosene palačinke zložimo
na četrtine in damo na krožnik za osebo, po dve.
Dodamo jim še domač sivkin sladoled.

Povzeto po https://oblizniprste.si/slastne-vecerje/najboljse-palacinke-ki-se-topijo-v-ustih/

Share This