| Za 4 osebe | |
|---|---|
| 2 | jajci |
| 1 jušna žlica | olja |
| 1 zvrhana čajna žlička | soli |
| 14 jušnih žlic | gladke moke |
| cca. 450 ml | mleka |
V posodo damo obe jajci. Jajci zmešamo z električnim mešalnikom ali metlico za stepanje. Dodamo sol in olje ter še malo premešamo. Nato dodamo 7 jušnih žlic moke in okrog 200 do 250 ml mleka. Premešamo.
Potem dodamo še 7 jušnih žlic moke in še 200 do 250 ml mleka. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic. V ponvi močno segrejemo olje, in sicer na visokem ognju, da se bo zmes lepo prijela ponve. Ko je olje vroče, nanj dodamo eno zajemalko zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo-zlato barvo. Nato jo obrnemo.
Pazimo, da se palačinka ne prepeče. Mora dobiti barvo, a obenem ostati prožna in mehka.
Na enak način spečemo še preostale palačinke, dokler ne porabimo mase.
Ko so palačinke pečene, jih potrosimo z mletimi orehi, ki smo jim dodali malo cimeta in sladkorja po okusu in vrečičo vanilijinega sladkorja. Potrosene palačinke zložimo na četrtine in damo na krožnik za osebo, po dve.
Dodamo jim še domač sivkin sladoled.
Povzeto po https://oblizniprste.si/slastne-vecerje/najboljse-palacinke-ki-se-topijo-v-ustih/

