Čokoladni mafini z banano (brez glutena in laktoze)

220 g moke Schaer Mix It
40 g kakava v prahu
1,5 dl kravjega mleka ali riževega mleka
0,5 dl sončničnega olja
2 jajci
ščepec soli
1/2 vanilijevega stroka ali žlica vanilijevega sladkorja
90 g trsnega sladkorja
vrečka pecilnega praška
200 g temne čokolade
manjši zreli banani

Moko, kakav v prahu in pecilni prašek zmešamo. Skupaj premešamo trsni sladkor in
semena od polovice vanilijevega stroka.
V merilnem vrču odmerimo pravo količino olja in mleka. V pekač za mafine
položimo papirnate košarice. Čokolado nadrobimo in banani narežemo na majhne
koščke.
V dve plastični posodi ločeno razporedimo jajčna rumenjaka in beljaka. Iz slednjih
stepemo sneg. Rumenjakoma dodamo sladkor in majhen ščepec soli. Vsebino nato
stepamo z električnim mešalnikom, dokler se njena prostornina ne podvoji in zmes
ne postane svetlo rumene barve. Takrat prilijemo odmerjene tekoče sestavine in
presejemo zmešane suhe sestavine.
Vmešamo še banano in čokolado in čisto na koncu sneg. Zmes porazdelimo po
papirnatih košaricah.
Nadevane košarice položimo v segreto pečico na 180 °C za 18-20 minut.
Pečene kolačke po odmerjenem času nemudoma prestavimo iz pekača in s tem
ustavimo proces pečenja ter jih zatem ohladimo

Share This