220 g moke Schaer Mix It
40 g kakava v prahu
1,5 dl kravjega mleka ali riževega mleka
0,5 dl sončničnega olja
2 jajci
ščepec soli
1/2 vanilijevega stroka ali žlica vanilijevega sladkorja
90 g trsnega sladkorja
vrečka pecilnega praška
200 g temne čokolade
manjši zreli banani
Moko, kakav v prahu in pecilni prašek zmešamo. Skupaj premešamo trsni sladkor in
semena od polovice vanilijevega stroka.
V merilnem vrču odmerimo pravo količino olja in mleka. V pekač za mafine
položimo papirnate košarice. Čokolado nadrobimo in banani narežemo na majhne
koščke.
V dve plastični posodi ločeno razporedimo jajčna rumenjaka in beljaka. Iz slednjih
stepemo sneg. Rumenjakoma dodamo sladkor in majhen ščepec soli. Vsebino nato
stepamo z električnim mešalnikom, dokler se njena prostornina ne podvoji in zmes
ne postane svetlo rumene barve. Takrat prilijemo odmerjene tekoče sestavine in
presejemo zmešane suhe sestavine.
Vmešamo še banano in čokolado in čisto na koncu sneg. Zmes porazdelimo po
papirnatih košaricah.
Nadevane košarice položimo v segreto pečico na 180 °C za 18-20 minut.
Pečene kolačke po odmerjenem času nemudoma prestavimo iz pekača in s tem
ustavimo proces pečenja ter jih zatem ohladimo
Čokoladni mafini z banano (brez glutena in laktoze)

-
Božanski vrtnični sok
-
Domači bezgov ali zeliščni sok naših babic
-
Čokoladni mafini z banano (brez glutena in laktoze)
-
Sočni mafini škrata Bisera
-
Najljubše palačinke škrata Bisera
-
Domači sivkin sladoled
-
Šentjanška zeljna juha
-
Tvist
-
Korenčkov sok
-
Ocvirkova pogača
-
Biserov sezonski sadni biskvit
-
Ajdova kaša s skuto in suhimi slivami
-
Biserov kruh
-
Škratove miške