Odličen namaz iz kopriv

Sestavine
500 g (cca. 5 pesti)vršičkov kopriv
100 gzmletih orehov
100 mlolivnega olja
3 žlicenaribanega parmezana
500 gskute
3 zrnačesna
polovicalimone (sok)
0,5 vrečkepecilnega praška
Sol in poper po želji

Koprive operite, malce razrežite in dajte v odcejevalno posodo ali cedilnik. Prelijte jih z enim litrom vrele vode. Pustite, da se dobro odcedijo in ohladijo.
Ohlajene koprive dajte v multipraktik ali mešalnik, dodajte jim ostale sestavine, razen skute in zmeljite v gladko zmes. Po potrebi, da bo zmes še bolj gladka, postopoma,
po kapljicah, dodajajte olivno olje. Na koncu (lahko) dodate skuto!
Namaz dajte v posodo s pokrovom in shranite v hladilniku, najdlje 3 dni.

Če ga pripravite brez skute, je lahko v hladilniku do dveh tednov. Pesto lahko uporabite za solate, testenine, ali v tortiljah – lahko se zamrzne in uporabi kasneje!

Za 500 g skute, vzamemo 15 dag tega pesta.

Share This