Sestavine za testo:
500 g gladke pšenične moke
1 kocka kvasa
10 g soli
250 ml mlačne vode
50 ml belega olja
1 žlička sladkorja
1 veliko jajce
Zgornja stran:
1 manjše jajce za mazanje
poljubne začimbe(sol, poper, česen, vegeta…)
100 g suhih ocvirkov
nariban sir – po okusu
Pripraviš kvasec, kocka kvasa, žlička moke, žlička sladkorja.
V posodo za mešanje daš stehtano količino moke, na eno stran moke dodaš sol, olje,
jajce; na drugo stran vzhajajoči kvasec.
Z gnetalnikom, ki naj gnete 10 minut. Če gneteš na roke, gneti toliko časa, da gre
testo od rok in posode.
Pusti vzhajati od 30 minut do ene ure.
Na prtu, ki prej pomokala, zvrni testo. Malo razvaljaj. Prestavi v pekač s papirjem za
peko in ga razporedi po pekaču.
Jajčko žvrkljaj, ji dodaj želene začimbe in premaži celotno testo.
Na koncu posuješ z ocvirki in s sirom.
Pekač postaviš v naprej ogreto pečico na 180 °C in pečeš 20 do 25 minut.