Škratove miške

1 jajce
1 žlička ruma
180 g jogurta (1 lonček)
1 žlička drobno naribane limonine lupinice
60 g sladkorja v prahu
200 g moke (2 lončka)
1 ščepec soli
0,5 vrečke pecilnega praška
olje za cvrenje
sladkor v prahu za posip

V skledi z električnim mešalnikom zmešamo jajce, rum, limonino lupinico in
jogurt. Nato dodamo sladkor v prahu, moko, sol in pecilni prašek ter vse skupaj
dobro premešamo, da dobimo gladko testo brez grudic. Pustimo, da testo počiva 30
minut.
V večjem loncu segrejemo olje na 180 ºC (če nimamo termometra, si lahko
pomagamo tako, da v olje potopimo ročaj lesene kuhalnice. Olje je dovolj vroče, ko
se okoli ročaja začnejo delati mehurčki). Cvremo v veliki količini maščobe. Miške
morajo v njej plavati.
Vzamemo jušno žlico in jo za nekaj sekund potopimo v segreto olje. Z žlico
nato zajamemo testo in ga položimo v olje. Z naoljene žlice bo testo zlahka samo
zdrselo. Miške v olju cvremo postopoma. Ko se zlato rjavo ocvrejo na eni strani, jih
obrnemo in ocvremo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo
vsega testa.
Ocvrte miške s penovko poberemo iz olja in preložimo na krožnik, ki smo ga
obložili s kuhinjskimi brisačkami. Pustimo, da se odvečno olje odcedi.
Še tople miške serviramo na velik krožnik ali pladenj, potrosimo s sladkorjem
v prahu in postrežemo.

Skrivnost škrata Bisera razkriva škratove prijatelje. Ena izmed njih je tudi miška. Kaj
počneta skupaj, si preberite v Skrivnosti škrata Bisera.
Recept izbran na Okusno.je : https://okusno.je/recept/jogurtove-miske
PRIPRAVA: 40 min, KUHANJE: 20 min SKUPAJ: 1 h 00 min

Share This